KÖPVILLKOR

Följande villkor gäller när du handlar på www.livlivmoder.se

Allmänna villkor
För att handla i butiken måste du vara minst 18 år gammal. I och med en lagd order har du godkänt de allmänna villkoren. Vi reserverar oss för eventuella slutförsäljningar och lagersaldofel och kan makulera en order om det visar sig att den är slutsåld eller av andra orsaker inte går att leverera. Kund meddelas i så fall, och hela beloppet återbetalas. Kund ansvarar för att personuppgifterna som lämnas i samband med ett köp är korrekta och fullständiga. Observera att färger på produkterna kan upplevas olika på olika skärmar och skilja sig från verkligheten. Priser anges inklusive moms. Priser kan ändras i framtiden. Fraktavgiften är fast.

Frakt och leverans
Alla ordrar skickas så snabbt som möjligt men senast inom 5 vardagar efter att de mottagits, därefter tar det vanligen 1-7 vardagar för fraktbolaget att leverera. Vi ansvarar inte om försening uppstår efter att varan skickats från oss. Om försening uppstår från vår sida kontaktas du omgående. Om ordern levereras till ett utlämningsställe ansvarar du som kund för att den hämtas enligt informationen som anges på din leveransavi. Om ordern ej hämtas i tid tas en förseningsavgift ut och ordern skickas tillbaka till oss på din bekostnad. Debiteringsavgiften för detta är 250:-, ska ordern omlevereras betalas fraktkostnaden på nytt av kunden.

Reklamation, ångerrätt och returer
Om du skulle upptäcka något fel på varan ska detta meddelas via mejl till info@livlivmoder.se inom 7 dagar från mottagen leverans så hjälper vi dig vidare. Vid godkänd reklamation återbetalas du för både vara och fraktkostnad.

Som kund hos oss har du 14 dagars ångerrätt enligt distansavtalslagen. Ångerrätten gäller från den dag du mottagit varan. Ångerrätt ska alltid meddelas och bekräftas via mejl, info@livlivmoder.se, innan varan skickas tillbaka. Ångrar du ditt köp innan den har mottagits meddelar du det omgående till info@livlivmoder.se. Har dina varor redan skickats kommer du inte att ersättas för fraktkostnaden. Om föremålet specialtillverkats eller fått personlig prägel på annat sätt, exempelvis om du bett om en signerad bok så omfattas inte detta av ångerrätten. Ångerrätten förutsätter att varan är i ursprungligt skick när den skickas tillbaka till oss. Du som kund ansvarar för att packa varan ordentligt så att risken för skador minimeras, ev originalförpackning ska medfölja. Varan ska skickas tillbaka inom 14 dagar efter att du meddelat oss om att du ångrat dig. Returfrakt + frakt betalas av dig och återbetalas inte. Varan ska skickas spårbart med valfritt fraktbolag, kvitto på försändelsen ska skickas till info@livlivmoder.se i samband med att du skickar den. Vi utfärdar återbetalning senast 14 dagar efter att vi mottagit produkterna. Om en vara förlorat sitt nyskick på grund av kundens hantering har vi rätt att dra av en summa för värdeminskning på återbetalningen, detta bedöms från fall till fall och skulle det bli aktuellt meddelas kund.

EU:s plattform för tvistlösningar.

GDPR
Dina personuppgifter hanteras enligt GDPR. Vi samlar endast in de personuppgifter som krävs för att fullfölja vårt åtagande gentemot dig som kund. Personuppgifterna kommer användas av oss, företaget som står för betallösningen samt fraktbolaget. Good Blood Company kan också komma att använda kunders mailadresser för marknadsföring och information. Du kan när som helst avprenumerera från denna typ av meddelanden. Du kan när som helst begära ut de uppgifter vi har om dig samt be att vi ska ta bort dem ur vårt register. Detta gör du genom att mejla info@livlivmoder.se. Dina personuppgifter kommer inte att säljas till 3:e part. Enligt bokföringslagen kommer personuppgifter så som adress och namn sparas på kvitton och fakturor i 7 år, därefter annulleras de.

Forcemajeure
Vi ansvarar inte för förseningar orsakade av omständigheter som vi inte kunnat råda över såsom krig, eldsvåda, blixtnedslag, terroristattack, ändrad myndighetsbestämmelse, tekniska problem, fel i el-/tele-/dataförbindelser eller annan kommunikation. Dessa omständigheter skall utgöra befrielsegrund som medför befrielse från skadestånd och andra påföljder. Om någon sådan situation skulle uppstå informerar vi dig i början och i slutet av den aktuella situationen. Har omständigheten varat längre än två månader har både du och vi rätt att häva köpet med omedelbar verkan.