Maja Meurling Liv Livmoder Pressbild

Maja Meurling

Illustratör

Jag var flera år över 20 innan jag tillslut förstod hur mensen fungerade. Under uppväxtåren präglades allt prat om mens av rykten, okunskap och skam. Att behöva stå ut med smärta, oroa sig över blödningar och konstant vara rädd för att någon skulle upptäcka tampongen man bar i fickan önskar jag att de barn som växer upp idag får slippa.

Med Liv Livmoder skapar vi en värld där fler har tillgång till kunskap om sin egen och andras kroppar. Vi väcker nyfikenhet, bygger självförtroenden och krossar tabun. Och jag tror starkt på att en liten barnboksfigur kan göra stor förändring!

Mensdroppe Illustration
Anna Samuelsson Liv Livmoder Pressbild

Anna Samuelsson

Författare

Mens och kroppen har intresserat mig under stor del av mitt liv. Särskilt samhällets syn på mens, och hur det påverkar personer med livmoder.

Sedan 2016 har jag aktivt jobbat med mens som feministisk rättvisefråga, både ideellt och genom företagande. Okunskap, föreställningar och fördomar mot menstruerande, skam och tabun påverkar oss både direkt och indirekt och är något som verkligen behöver förändras! Livmodern som organ är supercool- detta lilla organ kan ju skapa nya liv (om en vill)! 

Min dröm är att inget mer barn ska behöva växa upp i de snäva ramar som menstabun och skam skapar. Att alla kroppar ska respekteras och att vi alla får lära oss så mycket mer om hur våra kroppar fungerar. Liv Livmoder kan bidra till just en sådan förändring.

Mensdroppe Illustration