Flytningar jag minns

Vad har du för minnen och erfarenheter av flytningar?

Själv har jag har tydliga minnen från när jag började få flytningar. Det var någon gång i 10-11 årsåldern som jag upptäckte ljusgula fläckar i grenen på trosorna. Jag fick mens när jag var 12 år, men en tid innan dess förändrades mina flytningar till att ibland vara som genomskinlig slajm. Ett tydligt tecken på att något var i görningen i min kropp. Det var spännande och läskigt på samma gång.

Andra flytningar jag minns är flytningarna med svamp i underlivet. Grötiga, illaluktande, kliande och svidande. Minnen av att inte kunna sova för att det kliar och svider så att jag gråter. Kur på kur av husmorsbehandlingar och receptfria svampbehandlingar som hjälpte ett tag, men sedan kom svampen ilsket tillbaka. Det här pågick under några år innan jag insåg att jag behövde professionell hjälp. Jag fick piller utskrivna som skulle slå ut svampen i min kropp. Och mycket riktigt, ett par veckor senare var jag symtomfri. Sedan dess har jag varit fri från svamp, TACK OCH LOV!

Genom att lära känna min menscykel har jag också byggt en ny relation med mina flytningar, eftersom de också är en del i att läsa av hur mitt underliv mår. Flytningarna/sekretet ändras efter menscykeln och kan visa ganska tydligt var i cykeln jag är, särskilt vid ägglossning.

Vad har du för relation till dina flytningar?

 

/Anna