Lär känna Fanny!

Kanske har du sett att det står Fanny Åkesson på tygorganen vi säljer i webbshoppen? Men vem är Fanny?

Hej! 

Fanny heter jag! Jag är 24 år gammal och bor just nu i Linköping. Jag har en kandidat i formgivning från Linköpings Universitet. Under utbildningen fokuserade jag mest på modefoto och modedesign i förhållande till genusfrågor och performativitet. I nuläget jobbar jag som biträdande butikschef i en klädaffär med fokus på herrkostymer. Just nu har jag inte så mycket fritid men när jag är ledig är jag på gymmet eller med familj och vänner, hatar inte att ta en och annan öl heller.

Det jag gör tillsammans med Liv Livmoder är att jag syr tygorganen och hjälper till med grafisk utformning av tryckfilerna till böckerna. Jag har också hjälpt Anna och Maja med pressbilder.

Mitt drömprojekt med Liv Livmoder skulle vara att vara mer involverad och hjälpa till med det jag kan och hänga med er på kontoret. Ni är så grymma och inspirerande, och jag tror det vore guld för att bli mer seriöst med mina egna projekt. 

Jag är en väldigt kreativ person, men sedan utbildningen slutade har jag haft svårt att skapa då jag mest förknippar det med stress och press. Nu försöker jag att hitta tillbaka till skapandet genom att vara kravlös och bara göra det som känns kul. Just nu pillar jag lite med miniatyrmodeller i lera och ritar även några serier. 

Min kreativitet har alltid varit som en kraft och en abstinens i mig. Ända sedan jag var liten och hade svårt att sova för att jag exempelvis kom på något jag ville rita och smög upp på natten. 

Tack Anna och Maja för allt ni gör!