Hur har det varit att ha praktik på Liv Livmoder?

Är det något vi har lärt oss i vår är det hur snabbt sju veckor går. I slutet av mars började Jeanette Sjögren sin praktik hos oss, och nu är den över. Det var varit en riktig lyx att få ha någon så kunnig, härlig, självgående och problemlösande som Jeanette i vårt team!

Jeanette studerar annars Grafisk design och kommunikation på Linköpings universitet, och vi är övertygande om att hon kommer att få ett givande och roligt arbetsliv när hon tagit sin examen. Hennes sista dag med oss på Liv Livmoder fick hon några frågor om hur det har varit att ha sin praktik hos oss, och här kommer Jeanettes svar:

Varför ville du ha praktik hos Liv Livmoder? Jag visste faktiskt inte att Liv Livmoder fanns förrän jag lärde känna Maja (som för övrigt är min granne), så efter att jag började lära känna henne så upptäckte jag Liv Livmoder. När jag började följa Liv Livmoder på Instagram så började jag även plöja igenom gamla inlägg, kolla hemsidan mm. Det var då som jag upptäckte att Anna och Maja som skapat Liv Livmoder verkade dela samma värderingar som jag. Skillnaden mellan mig och dem var att de hade tagit steget att göra något av dina värderingar och skapa något värdefullt som var viktigt för dem. De inspirerade mig! Så när Maja upptäckte att jag utbildade mig inom grafisk design och kommunikation och erbjöd mig en praktikplats hos dem i deras verksamhet Liv Livmoder och Good Blood Company så tackade jag givetvis ja! Jag visste också att jag hellre ville vara på ett litet ställe med få anställda där jag faktiskt skulle kunna göra skillnad, än ett stort ställe där jag skulle riskera att bli en arbetsmyra i mängden.

Vad har du fått göra? Oj, vad har jag inte fått göra? Jag har fått göra massor! Alltifrån att uppdatera och optimera hemsidor till att vara med på nätverksträffar och kundmöten. Jag har dessutom fått vara en del av större projekt som exempelvis Linköping Pride, ta fram förslag till uppdatering av grafisk profil, göra blogginlägg och marknadsföringsmaterial till Instagram mm.

Vad har du lärt dig under praktiken? MASSOR! Jag skulle nog säga att jag har lärt mig ganska mycket om Pride, vad det faktiskt står för och vad det betyder för alla människor som jobbar med det. Jag har även lärt mig mycket om hur det är för två personer att vara sina egna arbetsgivare. Jag har lärt mig hur tufft det är att äga ett bolag, hur mycket man får kämpa bara för att få synas och ta plats och självklart hur givande det är att få jobba med något man valt själv!

Har du fått med dig nya kunskaper om mens eller bokbranschen? Vad i så fall? Ja men det skulle jag absolut säga! Jag har framför allt förståelse över min kropp och dess funktioner och hur fantastiskt den är! Bokbranschen tyckte jag från början verkade tuff och det upplever jag fortfarande att den verkar vara. Hur många böcker finns det inte där ute, hur ska man sticka ut liksom? Men jag har nog fortfarande ändå någon avlägsen dröm om att skapa en bok i framtiden. Kanske skulle den handla om det faktum att jag är adopterad, kanske om trädgårdfix, eller kanske om mångpyssel? Eller kanske om att jag är en adopterad trädgårdsfixande mångpysslare?!! Ja vad det blir, det får tiden utvisa.

Vad ska du göra nu? Nu ska jag förbereda mig på mitt sista seminarium innan sommarlovet på universitetet. Sen blir det några dagars jobb innan sommarlovet börjar, och DÅ ska jag faktiskt påbörja 2 st sommarkurser. Jag ska gå läsa grunder i AI samt en introduktion i programspråket Python. Det ska bli riktigt kul!

Vad vill du jobba med i framtiden? Ja vad vill jag jobba med? För två år sedan ville jag bli förpackningsdesigner, för något år sedan ville jag bli projektledare, nu är jag inne på webbdesign, utveckling och programmering. Jag är nog väldigt ombytlig när jag upptäcker något som jag tycker är roligt. Jag testar gärna på flera yrken för att kunna utesluta det jag inte vill göra. Jag lever efter mina egna regler som lyder så här: livet är för kort för att ha tråkigt på jobbet. Jag blir inte bättre på mitt jobb om jag inte tycker om det och jag bör inte vara på ett ställe jag inte trivs på. Så vad vill jag jobba med i framtiden? Hmm… jag vill nog jobba med något där jag får utlopp för min kreativitet…vad är det då? Tja, jag tror faktiskt inte att det är bara en sak. Jag tror det skulle kunna vara alltifrån, skapa digitala plattformar, marknadsföringsmaterial, designa inredning, föreläsa för människor, arbeta med kompetensutveckling, fysisk formgivning i form av hantverk osv.

En mensönskan du har?
En mensönskan jag har är, att det skulle kunna bli lika naturligt för de som inte har mens att bära runt på ett ”litet apotek” med diverse mensskydd och lindring som för de som har mens. Jag som är gift värderar verkligen att ”dela glädje och sorg med varandra i lust och i nöd”, och att då ”dela” någon annans nöd upplever jag är något av det finaste man kan göra för någon annan!